ГЕРБ е първа политическа сила в почти всички области в страната

...
ГЕРБ е първа политическа сила в почти всички области в страната
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС печелят вота по области

ГЕРБ е първа политическа сила в съвсем всички области в страната като се изключи Кърджали, Търговище, Силистра, Разград и Шумен, където победител е Движението за права и свободи (ДПС). Това демонстрират данните при съвсем 100% обработени протоколи от областите в страната, сподели справка в уеб страницата на Централната изборна комисия.

Според данните ГЕРБ си връща успеха в някои области, които бяха извоювани на парламентарния избор през ноември 2021 година от " Продължаваме промяната ", а Движение за права и свободи е победител в регионите, в които обичайно печели поддръжка.

При над 90% обработени протоколи разликата от към 5% сред първите две политически сили се резервира - ГЕРБ - Съюз на демократичните сили е с 25.43%, а " Продължаваме промяната " - с 20.21%.

ГЕРБ е първа в огромните градове - Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, и си връща успеха в Русе, Добрич, Ямбол и Хасково. В областите Габрово, Монтана, Смолян, Кюстендил, Враца, Перник, Благоевград, Сливен, Плевен, Стара Загора и Видин първото място е за ГЕРБ - Съюз на демократичните сили. 

Коалицията ГЕРБ - СДС получава максимален дял от поддръжката на гласоподавателите в София-област, до момента в който в столицата първа политическа мощ е " Продължаваме промяната ".

В областите, в които ГЕРБ са първи, най-често на второ място са " Продължаваме промяната ". На места като Русе, да вземем за пример, разликата е минимална - под 1%, а в Пловдив, където лидер от " Продължаваме промяната " беше отстраненият ръководител на Народното събрание Никола Минчев, разликата е 342 гласа.

От тази наклонност се отличават Монтана, където след ГЕРБ се подрежда Движение за права и свободи, при обработени към 84% от протоколите, Пазарджик, където на второ място още веднъж е Движение за права и свободи (водач на листата беше глобеният за корупция Делян Пеевски) и Смолян.

В петте области, в които победител е Движение за права и свободи, партията на Бойко Борисов се подрежда на второ място.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР